Dodatne usluge


Pored velikog broja standardnih vidova prevoza kao što su drumski, avio, vodeni ili železnički, u ponudi imamo i ostale vrste prevoza kao i sve neophodne usluge koje prate aktivnost transporta. Sve ovo u cilju što lakšeg i sigurnijeg prevoza vaše robe iz bilo kod dela sveta u najkraćem mogućem roku.

Vangabaritni transport

Specijalni transport između ostalog podrazumeva transport teških tereta, koji je specifičnih dimenzija i karakteristika. Ovakva roba zahteva posebnu opermu, određen iskustvo, i veliku dozu opreznosti pri pakvanju, zaštiti i samom prevozu.

Naša kompanija je specijalizovana za kompleksne transportne projekte zahvaljujući tome što posedujemo svu opremu koja je neophodna za specijalni transport robe. To su između ostalog, sve vrste viljuškara, različiti kranovi, hidraulične dizalice i liftovi, kuke i dizalice za manipulaciju, specijalni zahvatni uređaji, roboti i mašine, kao i oprem za razne nepristupačne terene.

Naš tim je specijalno obučen da bez problema izvrši sve neophodne operacije, a naša usluga transporta specijalnih tereta podrazumeva i izradu plana, profesionalno pakovanje, pronalaženje optimalne rute za transport, organizaciju utovara i istovara i transport na željenoj relaciji.

U vangabaritne terete ubrajamo:

 • Najrazličitiju opremu i mašine velikih gabarita,
 • Kombajni, traktori i druga vozila velikih dimenzija,
 • Kiperi, damper ili veliki utovarivači,
 • Razna priključna i radna vozila i oprema,
 • Kranovi, dizalice, razni delovi i oprema,
 • Betonske i metalne konstrukcije ili njihovi delovi,
 • Silosi, kotlovi, pogoni,
 • Dugački i šipkasti materijali, velikih dužina i težina

Špediterske usluge

Tim koji radi na obavljanju svih vrsta špediterskih poslova ima veliko iskustvo u ovoj oblasti, bez obzir na vid transporta koji odaberete. Zbog toga možemo ponuditi rešavanje svakog špediteskog posla u najkraćem mogućem roku.

U sklopu špediteskih usluga, možemo ponuditi sledeće usluge:

 • Carinjenje uvozne robe
 • Carinjenje izvozne robe
 • Re-eksportna carinjenja
 • Pribavljanje svih dozvola i neophodne dokumentacije
 • Privremeni uvoz i izvoz robe
 • Osiguravanje robe
 • Skladištenje u carinskom magacinu

Veliki broj carinskih magacina koje posedujemo širom Srbije nam omogućava da sve špediterske usluge obavimo na najbrži i najefikasniji mogući način, tako da ne morate da čekate na svoju robu dug vremenski period.

Magacinski prostor – skladištenje robe

Ne morate brinuti o skladištenju robe ni u jednom trenutku, jer posedujemo veliki magacinski prostor koji je pogodan za skladištenje velikog broja vrsta robe bez obzira nje njegovu veličinu ili stanje u kojem se nalazi.

Magacinski prostor je moguće prilagoditi svakoj vrsti robe uz pomoć automatizovanih sistema i modernih softvera koji nam omogućavaju da optimalno organizujemo svu robu u magacinu. Ovakav sistem skladištenja može u velikoj meri uticati na lakše snabdevanje i transport svake vrste robe.

Sigurnost ovih magacina je na najvišem nivou zbog velikog broja sigurnosnih sistema koji se nalaze u okviru magacinskog prostora.

Osiguranje robe je pokriveno ugovorom koji sastavljamo i kojim garantujemo da ćemo izvršiti naknadu štete u slučaju nastanka bilo kakve štete na skladištenoj robi.

Izrada fumigiranih drvenih sanduka

Vršimo i izradu fumigiranih sanduka koji poseduju svu potrebnu dokumentaciju i sertifikate o ispravnosti. Fumigacija je proces dezinsekcije opasnim hemikalijama, kako bi se usaglasio transport sa standardima i potrebama uvozne carinske politike. Obavljanje ovog procesa je jako zahtevno i mogu ga sprovoditi samo kompanije koje imaju posebnu opremu i obučeno osoblje za ovakvu vrstu posla, uz potrebnu dokumentaciju.

Ono što se dobija fumigacijom drvenih sanduka je zaštita robe od štetnih insekata koji ih mogu oštetiti u toku puta. Fumigacija se može izvršiti i na već upakovanim proizvodima bez ikakvog rizika od oštećenja proizvoda.

Streteški profesionalni konsalting u logistici

Naš tim logistike se dugo godina profesionalno bavi organizovanjem velikog broja transporta robe širom sveta. Upravo zbog toga, njihovo dugogodišnje iskustvo može biti korisno u planiranju transporta vaše robe.

Kao dodatnu ulugu, možemo ponuditi i strateški profesionalni konsalting u logistici. Ovom dodatnom uslugom možemo skratiti probem organizacije transporta ili organizacije lanca snabdevanja koji imate u svakodnevnom poslovanju, jako brzo i profesionalno.

Javno carinsko skladište

Naša kompanija poseduje veliki javno carinski prostor za skladištenje površine 500 kvadratnih metara koje je opremljeno po svim standardima nadležnih carinskih organa.

Sigurnost robe je garantovana kompletnim audio i video nadzorom koje radi 24h kako bi osiguralo svu robu.

Sam magacin se nalazi u neposrednoj blizini autoputa, što ga čini pogodnim za lak pristup kamiona. U sklopu magacina se nalazi i vaga koja može izmeriti robu i kamion u skladu sa propisima o carinskom poslovanju.

Posedujemo sve potrebne dozvole za otvaranje javnog carinskog skladišta i u potpunosti možemo pružiti uslugu carinjenja za svaku vrstu robe.

Sva roba može biti na najbrži mogući način transportovana gde god vam je to potrebno, po jako povoljnim uslovima i na najprofesionalniji mogući način.

Distribucija robe

Ukoliko vam je potrebna distribucija robe u sklopu lanca snabdevanja, možemo vam ponuditi uslugu organizovanja distribucije robe do prodajnih centara.

Iskusan tim koji organizuje distribuciju robe može naći pravo rešenje za nesmetane tokove prometa robe, povećanje produktivnosti i smanjenje troškova transporta.

Zbog velikog broja specijalizovanih vozilla, možemo transportovati svaku vrstu robe, bez obzira na njen oblik, veličinu ili hemijski sastav. Organizujemo transport robe i u inostranstvu uz pomoć široke mreže poslovnih partnera.

Transport hladnjačama

U ponudi imamo i transport svih vrsta roba hladnjačama, kako u Srbiji tako i u inostranstvu.

Moderni frigo kamioni koje imamo u svom voznom parku imaju nosivost od 1t do 22t, što omogućava transport različite količine robe koja zahteva hladan prostor.

Naša stručnost i savremena oprema omogućavaju transport na širokom opsegu temperatura, pa tako možemo transportovati robu na:

 • Suvom ledu (temperatura od -80ºC
 • Na temperaturi od -20ºC
 • Rashlađene pošiljke na +2ºC  do 10ºC
 • Pošiljke sa kontorlisanom ambijentalnom temperaturom od +11ºC  do 25ºC
 • Transport robe na telesnoj temperaturi

Transport rasutog tereta

U saradnji sa partnerima i uz pomoć velikog iskustva koje posedujemo u oblasti transporta, nudimo i transport rasutog tereta širom sveta kao drumski, železnički i vodni transport.

U našem voznom parku se nalaze cisterne, skiperi i šleperi neophodni za ovakav vid transporta.

Sve materijale koje je teško zapakovati u stanju smo da prevezemo kako u Srbiji tako i u svetu, a rasute terete koje prevozimo su:

 • Ugalj, rude i kamen u gromada
 • Ugljena prašina, koks, sumpor, cement, so, šećer, pesak, šljunak, itd…
 • Ječam, pšenicu, raž, kukuruz, soju i ostale poljoprivredne kulture

Transport poljoprivrednih mašina

Ovo je jedna od novijih usluga koje smo uvrstili u svoju ponudu usled velikog broja zahteva za ovakvom vrstom prevoza. U mogućnosti smo da prevezemo se vrste mašina i priključaka za iste, bilo gde u Srbiji i inostranstvu.

U sklopu ove usluge možete izabrati bilo koji vid direktnog i kombinovanog prevoza poljoprivrednih mašina, a sve u cilju bezbednog i brzog transporta.

Mašine koje smo u mogućnosti da transportujemo na željenu adresu su:

 • Kombajni
 • Silosi
 • Vagoni
 • Prese za seno
 • Sve vrste sejalica
 • Traktori

Pored samog transporta nudimo i uslugu utovara i istovara poljoprirednih mašina i dodataka kao i pribavljanje svih neophodnih dozvola za transport ove vrste robe u Srbiji i inostranstvu.

Transport automobila i šlep služba

Uz pomoć specijalizovanih vozila nudimo uslugu prevoza automobila, kako za fizička tako i za pravna lica.

Zahvaljujući velikom broju sertifikata i dozvola, možemo vam ponuditi i međunarodni transport vozila kao i pomoć prilikom carinjenja prevezenih automobila.

Svi automobili koje prevozimo su osigurani od svake vrste štete koja se može dogoditi tokom samog puta, a u mogućnosti smo i da ponudimo dodatno osiguranje preko osiguravajućih kuća Basler i Uniqa.

Kao dodatnu uslugu nudimo i šlep službu koja radi 24 časa dnevno i uevk je spremna da vam pomogne u nevolji na putu.

Šlep vozila koja imamo u svom voznom parku su opremljena i imaju sposobnost da prevezu vozila svih veličina i tipova.

Sve što je potrebno je da kontaktirate naš call centar na broju 011 450 43 84 i naši operateri će vam odmah odgovoriti na sve zahteve i pitanja.

Uvoz polovnih automobila iz Švajcarske bez carine

Zahvaljujući novim propisima koji su stupili na snagu 1. februara 2016. godine, u stanju smo da ponudimo prevoz polovnih automobila iz Švajcarske i sve to bez carine.

Sve što je potrebno je da  podnesete jedan od propisanih dokaza o poreklu(EUR1 obrazac ili izjava izvoznika) kako bi ostvarili pogodnost bezcarinskog uvoza vozila.

Naša kompanija omogućava svu potrebnu pordšku i informacije o detaljima vezanim za uvoz ovih automobila, a uz sve to obezbeđuje i transport automobila iz Švajcarske. U mogućnosti smo da umesto vas i u vaše ime pronađemo automobil i isporučimo ga na željenu adresu. Na ovaj način se možete poštedeti dalekog puta i uštedeti novac.