Avio i kontejnerski transport robe u Libiju


Libija je severno afrička država koja je poznata pre svega po velikim količinama zalihe nafte koje su najveće u Africi. Otuda i najveći izvoz koji ova zemlja ostvaruje potiče upravo od ove sirovine. Pored nafte, izvoze se i aluminijum, tekstil i cement, po čemu je ova država poznata.

Mnogi nemiri i ratovi koji se događaju u Libiji u poslednjoj deceniji su smanjili ove aktivnosti, ali i otežali transport. Ni to nije sprečilo našu kompaniju da nesmetano, već godinama organizuje avio i kontejnerski prevoz robe do i iz Libije.

Široka i pouzdana mreža saradnika i partnera koje smo u dugogodišnjoj praksi stekli, omogućavaju nam da transport bilo koje vrste robe izvršimo po najpovoljnijim cenama u najkraćem mogućem roku.

Sva oprema koju posedujemo uz veliki broj dozvola i iskustvo nam omogućava da uslugu transporta robe u Libiju nudimo kako za konvencionalne tipove robe, tako i za specijalne terete, vangabaritne terete, opasne materije i robu koja zahteva posebne atmosferske uslove.

Nije bitno da li robu uvozite ili izvozite iz Libije, možemo vam organizovati prevoz robe u dva oblika:

 • Avionski transport robe
 • Kontejnerski transport robe

Avionski transport robe u Libiju

Transport robe avionom je jako brz i povoljan. Nije bitno da li je u pitanju charter pošiljka ili pošiljka na redovnoj liniji, možemo vašu pošiljku dostaviti na željenu adresu u svakom trenutku. Avionski transport robe u Libiju se vrši po principu “od vrata do vrata”, pa je potrebno samo da nam javite adresu sa koje prevozimo robu, kao i adresu odredišta i sve ostalo je na nama.

Kontejnerski transport robe u Libiju

Ovaj vid transporta robe u Libiju vršimo na dva načina a to su:

 • Zbirni kontejnerski transport (LCL)
 • Transport punih kontejnera (FCL)


Zbirni kontejnerski transport preporučujemo svima kojima je cilj da smanje troškove transporta malih pošiljki. Veličina pošiljke nije ograničena, pa veći broj pošiljaka pakujemo u jedan kontejner i na taj način smanjujemo cenu transporta naših klijenata.

Transport punih kontejnera je na drugoj strani takođe možemo organizovati jako brzo i povoljno. Nije bitno da li robu uvozite u Libiju ili je izvozite iz Libije, možete biti sigurni da za vas možemo obezbediti najsigurniji i najbrži mogući prevoz.

U našoj ponudi se nalazi i izrada drvenih fumigiranih sanduka koji su rađeni po svim potrebnim standardim međunarodnog transporta. Ovako nešto nam omogućava veliki broj sertifikata koje posedujemo za fumigaciju i čišćenje transportne ambalaže od insekata i štetočina.

Pored samog transporta robe, u ponudi imamo i dodatne usluge među kojima su:

 • Priprema i pakovanje robe
 • Prevoz robe do mesta utovara
 • Profesionalni utovar i istovar robe
 • Prikupljanje i izdavanje svih potrebnih dokumenata
 • Špedicija
 • Profesionalin logistički konsalting
 • Praćenje pošiljki putem GPS-a
 • Skladištenje robe


Svoju robu možete skladišiti bilo gde u svetu, jer naša kompanija poseduje veliki magacinski prostor kao i mrežu skladišnih partnera.

Roba je u potpunosti osigurana od bilo koje potencijalne štete, a sve to uz ugovor o transportu kojim ovo garantujemo. Pored toga, moguće je i dodatno osiguranje u Uniqa ili Basler osiguravajućim kućama sa kojima imamo partnerske ugovore o osiguranju robe u transportu.